Suddenseger mot Ingelstad
2019-12-17 13:05
Två måls underläge med 11 minuter kvar vändes till seger efter sudden death.

Ingelstad borta är av tradition en väldigt tuff bortamatch, därför var det otroligt skönt att lasta med två poäng på bussen hem till Kalmar.

Första perioden var jämn både spel- och målmässigt. Ingelstad tog ledningen tidigt, vi vänder tillbaka till 1-2 men i slutet så lyckad Ingelstad kvittera och ställningen är 2-2 inför andra perioden.

Där är det ombytta roller då vi tar ledningen tidigt, men Ingelstad gör två mål på fyra minuter och leder med 4-3 inför sista perioden.

I paus känner vi att vi vill lyfta vårt spel lite och komma till ännu bättre lägen, men det börjar tungt då Ingelstad kan utöka sin ledning i powerplay efter 04.30. Då börjar vi gå upp och köra mer och släppa loss kvalitén vi har offensivt. Det ger effekt då först även vi får utdelning i powerplay, och kan kvittera efter 13.04. Sista sju minuterna är tuffa och båda lagen har fina chanser att avgöra matchen på.

Väl i sudden så är vi nöjda över den poängen som vi redan har tagit, men känner att extrapoängen skulle vara guld värd. Ingelstad har ett par farliga chanser i början, men efter nästan exakt halva sudden spelat så avgör Jonathan Karlberg efter assist av Martin Willsund.

För tabellen så var detta en väldigt viktig seger då vi håller Ingelstad en poäng bakom oss, upp till serieledande Vimmerby är det fem poäng.

Nästa match är det heta derbyt mot Slätafly SK/IBK på fredag hemma i Kalmar Sportcenter.