SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Föräldrar måste godkänna bilder som ska publiceras

När det gäller publicering av namn och bilder på personer på hemsidan, så styrs den från och med maj 2018 av Dataskyddsförordningen som ska skydda den personliga integriteten. Dataskyddsförordningen bygger i hög grad på samtycke av den som registreras.

Datainspektionen skriver:
”En förening kan, med stöd av missbruksregeln, publicera bilder och löpande texter från evenemang, tävlingar och liknande på föreningens webbplats så länge publiceringen inte är kränkande enligt dataskyddsförordningen. En bild från en fotbollsmatch eller en artikel om ett klubbmästerskap i tennis är exempel på vad som normalt inte kan anses kränkande”

Målsmans underskrift krävs om personen är under 18 år. Om ni inte samtycker till bildpublicering, så finns det naturligtvis tekniska möjligheter att beskära eller ”maska” bilden så att personen på bilden inte är identifierbar.

Fyll i dokumentet "Godkännande av bildpublicering" .


 
Sponsorer