Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till regionens största innebandyförening!
CL98IC står för Calmare Lindsdals Innebandy Club. Numret 98 står för året som klubben bildades efter en sammanslagning mellan klubbarna, Lindsdals IBK och Kvarnholmen IBF.

Vill du bli medlem i vår förening, klicka då här!
Vinn introduktion och utbildning på Gustafssons Trafikskola!
2020-02-25 11:05
Vår fantastiska partner Gustafssons Trafikskola har sponsrat oss i CL98 genom att låta en tjej och en kille få inskrivning på körskolan och introduktionsutbildning till ett värde av 2500:-/person. 

Det vänder sig i år till dom killar och tjejer i föreningen som är födda 2002 & 2003 och som ännu inte skrivit in sig på någon annan körskola. 

För att vara med i utlottningen av detta, skicka ett mail med namn och ålder till info@cl98.se senast 17 mars. 

Vinnarna presenteras den 19 mars och kommer att få motta prisen på herrarnas sista seriematch mot Ingelstad den 20 mars.


Ny derbyseger i jakten på Division 1!
2020-02-25 10:51
Foto: Barometern
Det blev en ny seger i fredags i derbyt mot Nybro IBK och tre sköna poäng i den fortsatta jakten på Division 1 som nu hägrar. 

En på förhand tuff uppgift väntade då vi av tradition alltid har tufft mot just Nybro. Vi börjar dock starkt och i matchens första powerplay så gör vi 1-0. Innan perioden är slut så hinner vi även med att utöka ledningen och därefter döda ett boxplay.

Andra perioden inleds med att vi gör 3-0 innan Nybro tillåts komma in i matchen målmässigt. Vi blir lite mer passiva och Nybro kan styra och komma till allt fler farliga lägen. Dessa utnyttjas till slut och efter två perioden är dom ifatt till 3-3. 

Vi är ganska besvikna på vår insats i mellanakten men vet samtidigt att vi alltid är starka i sista perioden, så även i denna match. Efter att ha gjort 4-3 direkt i inledningen så släpper vi även in en kvittering 24 sekunder senare. Detta är dock sista gången som Nybro är ifatt målmässigt. Våra tre mål på tio minuter i mitten av sista perioden blir avgörande och till slut står vi som segrare med stabila 8-5.

Det blev även spännande efter slutsignalen då vi följde matchen mellan KFUM Jönköping-Ingelstad som var avgörande för om vi skulle kunna säkra platsen i Division 1. Efter diverse strul med rapporteringen och för tidigt firande i vårt omklädningsrum så fick vi reda på att Ingelstad hade kvitterade med endast 20 sekunder kvar så firandet sköts upp en vecka. Då dom förlorade i den efterföljande förlängningen så räcker det med en poäng hemma i nästa match för ett avancemang. 

Härliga förutsättningar alltså! 
Vi hoppas att vi får se mängder med supportrar i hallen på fredag som stöttar oss i den viktiga matchen!

Målen:
1-0 Jonathan Karlberg (David Carrington)
2-0 Edvin Nilsson (Oscar Jacobsson)
3-0 Martin Willsund (Emil Andersson)
4-3 Edvin Nilsson (Oscar Jacobsson)
5-4 Jonathan Karlberg (Oscar Jacobsson)
6-4 Oscar Jacobsson (Edvin Nilsson)
7-4 Melker Sandebäck (Martin Willsund)
8-5 Filip Gustafsson (Marcus Zimmermann)

Helgens matcher!
2020-02-20 15:52
Kom och stötta våra lag i dessa båda viktiga matcher!

#cltilidie
Lyckad målvaktsträning med SSL-målvakt
2020-02-20 09:00
Under tisdagen så hade vi besök från FBC Kalmarsunds SSL-målvakt Kalle Bending-Sörling som drillade våra målvakter. 

Det var en väldigt rolig och lyckad förmiddag då dom fick många tips om både uppvärmning, positionsspel, sidledsförflyttningar, utkast m.m.

Stort tack till Kalle och jättebra jobb av våra målvakter som var på plats!

Tuff och grinig derbyseger för herrarna!
2020-02-20 08:37
Foto: Magnus Jansson
Derbyt mot SSG blev en väldigt tuff och stundtals grinig historia där vi vår vana trogen kunde glida ifrån i sista perioden inför en fullsatt Torslundahall. 

Med fyra utvisningar under matchen första 12 minuter så sattes tonen för matchen och SSG bjöd på tufft och bra motstånd. Vi lyckades dock tyvärr bara utnyttja ett av dom tre powerplays vi fick under första perioden. När sen SSG målade i sitt enda så kom ett självmål att göra så vi kunde gå till vila med ledning.

I andra perioden så börjar vi starkt och kan göra både ett och två mål men SSG hänger kvar och med ett mål i fyra mot fyra så var ställningen inför sista endast 3-4 i vår favör. 

Under nästan hela säsongen så har vår bredd och fysik fällt avgörandet under många tighta matcher, så även i denna match. Efter endast 14 sekunder så gör vi 3-5 men SSG lyckas med en sista reducering innan vi kan glida ifrån till 4-8 under matchens sista tio minuter. 

I och med att Ingelstad förlorade mot Slätafly så skiljer nu tio poäng till just Ingelstad och Nybro under strecket. Imorgon så möter vi också Nybro hemma i en väldigt rolig och viktig match.

Målen:
0-1 Filip Gustafsson (Martin Willsund)
1-2 Självmål
1-3 Filip Gustafsson (Martin Willsund)
2-4 Hugo Gyllensten (Emil Andersson)
3-5 Filip Gustafsson (Martin Willsund)
4-6 Oscar Jacobsson (Kalle Schwartz)
4-7 Jonathan Karlberg (Filip Gustafsson)
4-8 Martin Willsund (Jonathan Karlberg)
Nyheter från våra lag
P12, 25/02 19:00 
CL98IC Tigers, 22/02 18:00 
CL98s Summercamp, 13/02 12:19 
P12, 11/01 15:30 
P08, 07/01 19:38 
 
Sponsorer