Tung förlust i derbyt!
2019-02-14 10:43
Det var upplagt för derbyfest med drygt 500 personer i publiken och två topplag med ambitionen att hänga på i den absoluta toppen. Slätafly var snäppet vassare och effektivare den här kvällen och kunde åka ifrån Kalmar Sporthall med tre poäng efter storseger 0-6 (0-3,0-1,0-2).

Första perioden är ganska avvaktande och passiv från båda lagen, men där Slätafly kopplar ett rejält grepp när dom gör tre mål på tolv minuter och släpper sedan aldrig det taget.

Andra perioden gör vi spelmässigt väldigt bra med stort bollinnehav och radar upp chanser men har förtvivlat svårt att göra mål. Slätafly försvarar sig bra och behöver inte ta några risker vilket gör det trångt för oss.

I sista perioden så behöver vi flytta fram positionerna ännu mer och dessutom chansa lite mer för att försöka spräcka nollan och få någon kontakt, men lyckas tyvärr inte och Slätafly kan istället göra både 0-5, och 0-6.

Det var inte vår kväll helt enkelt, och Slätafly med lite mer rutin och spets när lägena kom gör en väldigt bra bortamatch. Chans till revansch nästa omgång då ännu ett topplag, Ingelstad IBK, kommer på besök.