SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Division 1 Östra Götaland 2020/2021

Välkommen Noah!
2020-05-30 14:15
Noah Karlsson från Westerviks IBK har, efter att ha fått en plats på Innebandyakademin i Kalmar till hösten, bestämt sig för att fortsätta sitt innebandyspel i CL98.

Noah född 2004, har Westervik som moderklubb och har på 102 matcher gjort 69 (37+32) poäng. Han kommer att tillhöra främst HJ18 och JAS-laget men även träna med A-laget.

Så här säger Noah till Westerviks hemsida inför höstens flytt:

"Nu väntar innebandygymnasium till hösten, vart har du kommit in och hur går dina tankar inför det?
Jag har kommit in på Kalmars innebandygymnasium och jag tycker det ska bli lärorikt, men framförallt väldigt roligt. Jag hoppas på att få en bra individuell utveckling så att jag kan nå mina mål inom innebandyn.

Vilken förening kommer du tillhöra till hösten?
Jag kommer att tillhöra CL98 till hösten.

Vad tar du med dig för minnen från WIBK?
Det bästa minnena jag tar med från min tid i WIBK hittills är alla cuper. Gemenskapen man skaffar under cupspel är väldigt härlig.

Kommer vi få se dig i WIBK tröjan i framtiden?
Inte förrän jag är klar med min satsning på innebandyn, men framtiden får utvisa det!

Vi mötte Noah under P-16-SM och blev väldigt imponerade över hans kvalité och är såklart mycket glad att han valt att skriva på för CL98!


Suddenseger mot Ingelstad
2019-12-17 13:05
Foto: Barometern
Två måls underläge med 11 minuter kvar vändes till seger efter sudden death.

Ingelstad borta är av tradition en väldigt tuff bortamatch, därför var det otroligt skönt att lasta med två poäng på bussen hem till Kalmar. 

Första perioden var jämn både spel- och målmässigt. Ingelstad tog ledningen tidigt, vi vänder tillbaka till 1-2 men i slutet så lyckad Ingelstad kvittera och ställningen är 2-2 inför andra perioden. 

Där är det ombytta roller då vi tar ledningen tidigt, men Ingelstad gör två mål på fyra minuter och leder med 4-3 inför sista perioden.

I paus känner vi att vi vill lyfta vårt spel lite och komma till ännu bättre lägen, men det börjar tungt då Ingelstad kan utöka sin ledning i powerplay efter 04.30. Då börjar vi gå upp och köra mer och släppa loss kvalitén vi har offensivt. Det ger effekt då först även vi får utdelning i powerplay, och kan kvittera efter 13.04. Sista sju minuterna är tuffa och båda lagen har fina chanser att avgöra matchen på. 

Väl i sudden så är vi nöjda över den poängen som vi redan har tagit, men känner att extrapoängen skulle vara guld värd. Ingelstad har ett par farliga chanser i början, men efter nästan exakt halva sudden spelat så avgör Jonathan Karlberg efter assist av Martin Willsund.

För tabellen så var detta en väldigt viktig seger då vi håller Ingelstad en poäng bakom oss, upp till serieledande Vimmerby är det fem poäng. 

Nästa match är det heta derbyt mot Slätafly SK/IBK på fredag hemma i Kalmar Sportcenter.
Klar seger mot FBC Karlskrona!
2019-12-10 09:18
Foto: Barometern
Fredagens match mot Karlskrona är en av dom bästa för säsongen där vi verkligen visar klass stundtals och kontrollerar segern efter att ha gjort ett ryck i den andra perioden.

Underläge två gånger om i den första perioden men där vi kommer tillbaka och kvitterat tidigt båda gångerna. Starkt, och vi går till paus med en bra känsla. 

I den andra perioden så trampar vi gasen i botten från start och det är i stort sett bara ett lag på banan. Vi gör 5-1 i perioden, där bl.a. Melker får hänga dit en straff igen, och ställningen inför sista perioden är således 7-3. 

Sista perioden kan vi kontrollera på ett stabilt sätt, och även om Karlskrona gör två tidiga mål så känns seger aldrig hotad utan vi glider istället ifrån och slutresultatet skrivs till slut till 10-5.

Målen:
1-1 Edvin Nilsson (David Carrington)
2-2 Marcus Zimmermann (Filip Gustafsson)
3-2 Edvin Nilsson (Hugo Gyllensten)
4-2 Melker Sandebäck (Straff)
5-3 Edvin Nilsson (Jonathan Karlberg)
6-3 Martin Willsund (Filip Gustafsson)
7-3 Rickard Eklöf (Melker Sandebäck)
8-5 Edvin Nilsson (Jonathan Karlberg)
9-5 Filip Gustafsson (Martin Willsund)
10-5 David Carrington (Jonathan Karlberg)
Säsongens första förlust
2019-12-03 07:59
Foto: väisänen.nu
Säsongens första förlust är ett faktum, efter att vi tappade 4-1 till 4-6 under matchens sista 12 minuter!

I en första period som är väldigt jämn, där Gränna är starka, tunga och har ett väldigt bra presspel, så lyckas vi vinna den med 1-0 trots att gästerna vinner skotten med 12-3!

I andra perioden så hanterar vi matchen lite bättre men har fortsatt problem att komma till riktigt farliga målchanser. Trots det så leder vi med 3-0 efter två spelade perioder. Främst tack vara ett väldigt bra försvar och Olles storspelandes i kassen. 

I tredje perioden så kommer Gränna ut mer desperat än tidigare och spräcker sin nolla efter endast 35 sekunder. Vi lyckas dock svara på det och gör 4-1, men från 07.54 till matchens slut så släpper vi alltså in fem raka mål. En del av dom är rena misstag från vår sida och andra mål gör Gränna bra. 

Såklart är det en tung förlust, särskilt på hemmaplan där vi av tradition är väldigt starka. Men hatten av för Gränna som har ett väldigt fint lag och kommer att vara med och bråka i toppen till slutet av säsongen. 

Målen:
1-0 Hugo Gyllensten (David Carrington)
2-0 Martin Willsund (Marcus Zimmerman)
3-0 Marcus Zimmerman (Martin Willsund)
4-1 Marcus Zimmerman (Martin Willsund) 
Stark seger mot KFUM Jönköping
2019-11-26 10:42
I en match där vi låg under med både 4-1. 6-3 och 7-5 så lyckas vi till slut vända och avgöra till 8-9 med endast 23(!) sekunder kvar.

Det börjar bli en dålig vana numera att vi startar matcherna svagt, och vårt bollinnehav till trots så var Jönköping skoningslösa i sina kontringar och ställningen efter första perioden var 4-1. 
Vi kom inte riktigt åt firma Oscar Jerhn/Carl Lindblad som tillsammans gjorde tio(!) poäng ihop i matchen.

I andra perioden så är matchbilden densamma, vi med väldigt mycket boll och ett Jönköping som litar på sina kontringar. Vi kommer nämre målmässigt och ställningen är 6-5 till hemmalaget inför sista perioden. 

I tredje perioden fortsätter vi att följas åt målmässigt och efter 16.08 så tar vi ledningen för första gången i matchen. Jönköping satsar allt på ett kort i slutet och lyckas kvittera med 19.08 på klockan, efter en olycklig situation bakom vårt mål då vi tappar bollen som retfullt rullar ut framför en fristående Jönköpingsspelare som bara kan raka in den. Extra tungt med tanke på att vi tappade ledingen i matchen innan i sista minuten också. 

Här visar vi en oerhörd styrka som lyckas avgöra matchen efter ett fint förarbete av David Carrington och Jonathan Karlberg som prickskjuter in 8-9!

En bra seger helt klart, och viktigt för tabellen där vi fortsatt ligger tvåa, en poäng efter Vimmerby IBK!

Ny match på fredag, hemma mot Gränna AIS i Kalmar Sportcenter.

Målen:
3-1 David Carrington (Hugo Gyllensten)
4-2 Jonathan Karlberg (David Carrington)
4-3 Felix Wilmert (Rickard Eklöf)
6-4 Marcus Zimmerman (Jonathan Karlberg)
6-5 Filip Gustafsson (Jonathan Karlberg)
7-6 Marcus Zimmerman (Hugo Gyllensten)
7-7 Jonathan Karlberg (Emil Andersson)
7-8 Jonathan Karlberg (Marcus Zimmerman)
8-9 Jonathan Karlberg (David Carrington)
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer