Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till regionens största innebandyförening!
CL98IC står för Calmare Lindsdals Innebandy Club. Numret 98 står för året som klubben bildades efter en sammanslagning mellan klubbarna, Lindsdals IBK och Kvarnholmen IBF.

Vill du bli medlem i vår förening, klicka då här!
Inställda träningar pga covid 19
2020-04-02 14:45
Styrelsen har idag fattat beslut om att ställa in samtliga inomhusträningar från och med lördagen den 4/4 pga folkhälsomyndighetens nya riktlinjer för att förhindra smittspridning av Covid 19.

”Alla verksamheter i Sverige är skyldiga att, utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer, vidta åtgärder för att minska risken för smittspridning.”


För dom som fortfarande vill träna så är utomhusträning ett bra alternativ som uppmuntras och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk.


//Mvh


Styrelsen CL98IC


Vinnarna av presentkort på Gustafssons Trafikskola är utsedda
2020-03-31 11:30
Vinnarna av presentkorten på Gustafssons Trafikskola är utsedda. 

Det blir Emy Hildingsson och Elliot Ehn som får inskrivning på körskolan och introduktionsutbildning till ett värde av 2500:-/person. 

Stort grattis önskar föreningen!
Serieseger för CL98 Tigers
2020-03-26 07:50

CL98 Tigers vann i år Division 3 och avancerade därmed till Division 2.


Ett härligt jobb av alla spelare och ledare som gjort detta möjligt!


Stort grattis önskar hela föreningen!

Föreningsdagar på INTERSPORT!
2020-03-17 13:00

Den 23–29 mars önskar vi alla medlemmar välkomna på exklusiva föreningsdagar hos vår samarbetsparter INTERSPORT


Som medlem får du 25% rabatt på allt*. 


Passa på att inhandla vårens sportmode och allt för en ny härlig idrottssäsong. 


Visa upp detta inlägg i någon av våra butiker för att erhålla rabatten eller använd rabattkoden FORENING25 på intersport.se. 


*Erbjudandet gäller 23–29 mars på ord.pris, dock ej på cykel, presentkort, elektronik, föreningskläder/teamkläder eller beställningsvaror.

Information gällande Coronaviruset
2020-03-17 10:15

Svenska Innebandyförbundet har med anledning av Coronaviruset fått frågor från föreningar och ledare/tränare kring rekommendationer om träning, matcher och resor. Svenska Innebandyförbundet är inte en kunskapsorganisation i detta område, utan vi hänvisar till UD, WHO och Folkhälsomyndigheten. Vi uppmanar till att följa dessa källor.


Från och med den 16 mars är alla Svenska Innebandyförbundets förbundsserier antingen slutspelade eller pausade. Det här gäller – serie för serie.  


Svenska Superligan
Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och Svenska Innebandyförbundet (SIBF) har gemensamt beslutat att ställa in återstående SSL-matcher från och med den 15 mars 2020.

Vår förhoppning och gemensamma ambition är att grundserien i SSL dam ska spelas klart och att vi ska spela slutspel på både dam- och herrsidan samt att SM-finalen ska spelas som planerat.

Efter FSSL:s möte med SSL-föreningarna har styrelserna i FSSL och SIBF under lördagseftermiddagen den 14 mars gemensamt fattat beslut om att ställa in matcherna i SSL från och med den 15 mars 2020.

Senast måndagen den 23 mars 2020 kommer vi gemensamt att fatta nytt beslut om när de kvarstående matcherna ska spelas samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start lördagen den 28 mars 2020. Vi följer händelseutvecklingen och kommer fortlöpande kommunicera eventuella beslut.


Allsvenskan dam
Avslutad.


Allsvenskan herr
Avslutad.


Division 1 herr
Avslutad.


Slutspel SSL
Pausad. Senast den 23 mars 2020 kommer det att fattas ett nytt beslut om när de kvarstående matcherna i SSL dam ska spelas samt om och i så fall hur slutspel ska genomföras, vilket tidigast kan ske med start den 28 mars 2020.


Play off till SSL dam och SSL herr
Pausad. Starten är framflyttad till tidigast helgen 28-29 mars. Nytt beslut senast måndagen den 23 mars.


Play off till Allsvenskan dam
Inställd. Sluttabeller i division 1 och Allsvenskan dam kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning.


Play off till Allsvenskan herr
Inställd. Sluttabeller i division 1 kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning.


Play off till division 1 herr
Inställd. Sluttabeller i division 2 kommer vara kvalificerande för säsongen 2020/21. TU utreder och återkommer torsdagen den 19 mars med vad som gäller upp- och nedflyttning.


Play off Juniorallsvenskan inkl. Innebandyfesten
Inställd. Som en konsekvens av detta ställdes också sista omgången i Juniorallsvenskan in. Svenska Innebandyförbundet har som ambition att finna ett nytt/senare speldatum avseende slutspel (semifinalerna och final/bronsmatch) i DJ18- och P16-SM.


Vad gäller matcher och serier på distriktsnivå?

Svenska Innebandyförbundet rekommenderar distrikten att ungdomsmatcherna/serierna på grön, blå och röd nivå avslutas från och med fredag 13 mars. Samt att övriga matcher av avgörande betydelse på distriktsnivå i största möjliga utsträckning genomförs. Besluten fattas av respektive distrikt.


Vad är Coronaviruset?

Coronavirus (CoV) är en stor familj av virus som orsakar sjukdomar från vanlig förkylning till svårare sjukdomar som Mellanöstern respiratoriskt syndrom (MERS-CoV) och Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS-CoV). Ett nytt coronavirus (nCoV) är en ny stam som inte tidigare har identifierats hos människor.

Coronavirus kan överföras mellan djur och människor. Vanliga tecken på infektion inkluderar andningssymtom, feber, hosta, andnöd och andningssvårigheter. I svårare fall kan infektion orsaka lunginflammation, allvarligt akut andningssyndrom, njursvikt och till och med dödsfall.


Kan lag fortsätta träna innebandy?

Folkhälsomyndigheten har betonat vikten av fortsatt fysisk aktivitet för att främja hälsan. I dagsläget är det dock svårt att ge generella rekommendationer kring i vilken form och omfattning man ska bedriva träningsverksamhet. I riskbedömningen bör man bland annat ta hänsyn till närkontakt, som ökar risken för smittspridning.


Individens eget val

Det är viktigt att komma ihåg att allas situation är unik och att exempelvis sjukdomshistorik i familj eller närmsta omgivning kan påverka beslut. Det är alltid individens (vårdnadshavare för de under 18 år) egna beslut om medverkan på träning/match eller inte. Svenska Innebandyförbundet rekommenderar att var och en fattar sitt beslut utifrån faktiskt aktuell kunskap.


Hur förhåller vi i CL98 oss till fortsatt träning?

Vi i CL98 följer Folkhälsomyndighetens råd och stoppar därför inte vår verksamhet vad gäller träningar utan med dialog med tränare och ledare så kommer den att fortsätta.


Vi följer myndigheternas råd och riktlinjer som bl.a. innebär att man inte i onödan skall utsätta sig för större folksamlingar, framförallt inte om man är i någon riskgrupp.


Som framgår av ovanstående är det för vår del självklart att vi ska undvika handskakningsprocedurer samt att inte delta på träningarna om man har infektionssymtom, som vi behöver ta fasta på. Det gäller både spelare, ledare, föräldrar.


Vi har inga aktiviteter med publik som överstiger 500 personer så detta är inget hinder för varken träningar eller annat.


Om vi använder sunt förnuft och är rädda om varandra kan vi lugnt fortsätta med våra, för folkhälsan, utomordentligt viktiga aktiviteter.


/Styrelsen i CL98
Nyheter från våra lag
P11, 02/04 12:49 
P12, 01/04 17:00 
CL98IC Tigers, 29/03 17:19 
P05, 26/03 11:46 
 
Sponsorer