SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till regionens största innebandyförening!
CL98IC står för Calmare Lindsdals Innebandy Club. Numret 98 står för året som klubben bildades efter en sammanslagning mellan klubbarna, Lindsdals IBK och Kvarnholmen IBF.

Vill du bli medlem i vår förening, klicka då här!
Inställda/avslutade serier i småland
2021-03-05 17:47

Uppdatering 2021-03-02

Tävlingsspelet är avslutat
Med anledningar av att förutsättningarna för fortsatt tävlingsspel under pågående tävlingssäsong avsevärt påverkats och av omsorg om den om att den idrottsliga verksamheten kan bedrivas på ett ändamålsenligt och nödvändigt sätt har Smålands Innebandyförbund beslutat att avsluta våra serier.

Senior- och juniorserier
H2, H3, H4, HU, HJ, D1, D2 och DJ20 är avslutade och ingen upp-och nedflyttning sker.

Ungdomsserier
Röd nivå är avslutad.
Blå nivå samt poolspel (sammandrag) avslutade sedan tidigare

Slutspel Smålandscupen
Senast 31 maj måste vi vi vara klara, en förhoppning vi har är att kunna slutföra detta

Säsongen avslutad för dom flesta av våra lag
2021-03-01 13:25
Säsongen 2020/2021 avslutas för David Carrington, Marcus Zimmermann och dom övriga i vårt Div.1-lag.

Svenska Innebandyförbundets styrelse har tagit beslutet att avsluta säsongen för Allsvenskan dam och division 1 herr. Samtliga distriktsförbund (SDF) har samtidigt beslutat att avsluta distriktsserierna för seniorer.


Allsvenskan dam och division 1 herr pausades under hösten 2020 med anledning av den rådande situationen med Covid-19. Även distriktsförbunden avbröt av samma skäl pågående seriespel.

Förutsättningarna för fortsatt tävlingsspel har avsevärt påverkats. Av omsorg om att den idrottsliga verksamheten kan bedrivas på ett ändamålsenligt och nödvändigt effektivt sätt har Svenska Innebandyförbundet beslutat att avsluta seriespelet för säsongen 2020/21 i alla seniorserier, förutom de som tidigare har bedömts vara yrkesmässiga.


Allsvenskan dam och division 1 herr
Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning sker inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet. Ingen uppflyttning från högsta distriktsserier genomförs.


Seniorserier på distriktsnivå
Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning från de serierna sker inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet.

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup om beslutet:

– Vi förstår att det kan finnas en del som har uppfattningen att vi borde ha fattat det här beslutet tidigare, men för svensk innebandys skull har vi väntat in i det längsta. Det är oerhört ledsamt för hela innebandysverige att verkligheten ser ut som den gör med pandemin. Vår tävlingsenhet har arbetat hårt under en lång tid för att skapa olika scenarier för eventuella uppstarter av serierna, eftersom vi verkligen har velat fortsätta spelet under säsongen. Men med nuvarande utveckling i det svenska samhället ser vi inte att det är möjligt att slutföra serierna på ett rättvist sätt. Vi har kommit till en punkt där ett beslut måste fattas och vi tycker tillsammans med samtliga våra distriktsförbund att det här beslutet är det bästa för innebandyn under de omständigheter som råder i landet.


Svenska Superligan och Allsvenskan herr
Seriespelet fortsätter i enlighet med spelschemat.


Juniorallsvenskan, DJ18-SM och P16-SM
Serierna avslutas inte i det här skedet. Svenska Innebandyförbundet följer utvecklingen noga och utvärderar löpande om det finns förutsättningar för att längre fram kunna genomföra tävling för de aktuella åldersgrupperna.


Upp- och nedflyttning:


Svenska Superligan dam
Lag 1-8 till slutspel. Inga lag degraderas.


Svenska Superligan herr
Lag 1-8 till slutspel. Lag 13-14 degraderas.


Allsvenskan dam
Inga lag från respektive serie flyttas upp eller ner.


Allsvenskan herr
Lag 1-4 till play off. Inga lag från respektive serie degraderas.


Distriktsnivå
Ingen uppflyttning till förbundsserierna från högsta distriktsserier genomförs.

Uppdatering Covid-19
2021-02-24 16:35
Igår så gick Smittskyddsläkaren och Region Kalmar län ut med följande meddelande:

"SMITTSPRIDNINGEN ÖKAR igen i Kalmar län.
Samtidigt som den brittiska covid-varianten nu konstaterats i stor omfattning i länet har också antalet smittade ökat igen efter fem veckors nedgång. Förra veckan hade vi drygt 35 procent fler fall än veckan innan. Under de senaste dagarna har också fler personer behövt sjukhusvård.
Nu är det SPORTLOV och många längtar efter avbrott från vardagen. Men smittläget är fortsatt skört.

- Utvecklingen är oroande nu när sportlovet är i full gång, säger Per-Åke Jarnheimer, biträdande smittskyddsläkare och pekar på rekommendationerna inför sportlovet:

* Om du reser iväg - agera på ett så smittsäkert både under resan och på resmålet. Planera för att kunna resa hem på ett smittsäkert sätt om du blir sjuk.

* När du kommer hem - avstå från alla icke nödvändiga kontakter sju dagar efter resan. Jobba hemifrån om du kan, håll barnen hemma från fritidsaktiviteter och barnkalas, undvik grannträffar och afterwork.

* Vid resa utomlands ska du testa dig direkt vid hemkomsten och sedan ytterligare en gång till efter fem dagar. Samtliga i hushållet också barnen ska stanna hemma sju dagar efter hemkomsten.

Fira ett smittsäkert sportlov - fortsätt ta personligt ansvar!
Det är bara tillsammans som vi kan minska smittspridningen."


Tänk på att avstå ifrån att träna 7 dagar efter hemkomst, detta gäller både spelare och ledare.
Många CL98-spelare antagna till NIU!
2021-02-12 11:43
Foto: Privat
Till hösten 2021 så kommer vi i CL98 få in sju stycken nya spelare på Kalmars Innebandyakademi (NIU).

Dom antagna tjejerna är: Tuwa Hageltorn, Alice Hult, Wilma Jonsson, Maya Hageltorn, Agnes Herne Nordström och Wilma Svensson (bilden).

På killsidan så är det Oskar Nilsson och Rasmus Westelius.

Stort grattis önskar hela föreningen!
Ytterligare delar av vår verksamhet öppnar igen från och med måndag 8/2
2021-02-05 08:00

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har tidigare öppnat upp möjligheten för spelare födda 2005 och yngre att börja träna inomhus. 

Igår, 4 februari aviserade Folkhälsomyndigheten att åldern från och med 6 februari ska ändras till 2002 och yngre i de allmänna råden. 


Svenska Innebandyförbundet har med anledning av ovan beslutat att följande ska gälla tillsvidare. 


Tävling för 2002 och yngre. 
Folkhälsomyndighetens allmänna råd: 

För att undvika spridning av covid-19 bör föreningar som bedriver idrott, kultur och fritidsaktiviteter  

  1. när det är möjligt hålla träningar och andra aktiviteter utomhus, 
  2. minimera antalet personer som närvarar samtidigt eller på annat sätt undvika trängsel, och 
  3. avstå från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag av sådan idrott som är yrkesmässig eller enstaka tävlingar eller matcher som riktar sig till barn födda 2002 och senare. 

Enstaka matcher kan spelas i de fall region, kommun, hallägare och distriktsförbund tillåter detta. Det är föreningens ansvar att löpande hålla sig uppdaterad vad som gäller och respektive region/kommun/hallägares/distriktsförbunds instruktioner ska följas. 

Utöver dessa ska även Folkhälsomyndighetens allmänna råd och SIBF:s/SDF:s protokoll följas. 


Enstaka matcher och FHM:s allmänna råd ska tolkas som:  

- Sammandrag ska ej genomföras
- Fokus på att få spela match igen, inte att genomföra seriespel 
- Färre matcher än under normala omständigheter 
- Mer ”luft” runt matcherna för att minska risken för trängsel 
- Ingen publik och minimalt med personer runt lagen 
- Det ska vara ansvarsfullt både före, under och efter match 


Cuper och läger 
Cuper och läger ska tillsvidare ej genomföras. 

 

Inomhusträning för spelare födda 2002 och yngre 
Träning inomhus kan bedrivas i de fall region, kommun och hallägare tillåter detta. Det är föreningens ansvar att löpande hålla sig uppdaterad vad som gäller och respektive region/kommun/hallägares instruktioner ska följas. Utöver dessa ska även Folkhälsomyndighetens allmänna råd och SIBF:s protokoll följas. 
 
Inomhusträning för spelare födda 2001 eller äldre 
Träning inomhus kan bedrivas i de fall region, kommun och hallägare tillåter detta. Det är föreningens ansvar att löpande hålla sig uppdaterad vad som gäller och respektive region/kommun/hallägares instruktioner ska följas. Utöver dessa ska även Folkhälsomyndighetens allmänna råd och SIBF:s protokoll följas.  

Spelare födda 2001 eller äldre ska ej spela match.  

Träning och tävling för SSL dam och herr samt Allsvenskan herr 
Verksamheten fortlöper som planerat och SIBF:s tävlingsreglemente ska följas vid träning och match.  

Utomhusträning 
Svenska Innebandyförbundet gör bedömningen att utomhusträning för alla åldrar är möjlig om Folkhälsomyndighetens allmänna råd följs. 


Kalmar Kommun om dom nya restriktionerna:

Torsdagen den 4/2 lämnade regeringen nya besked angående att ungdomar födda 2002 och senare bör kunna träna igen både inomhus och utomhus i föreningsdriven och organiserad form. 

Regeringen rekommenderade kommuner, regioner och andra offentliga ägare av idrottsanläggningar att öppna upp för nämnd åldersgrupp.

Den åldersgruppen undantas således från regeringens rekommendation att fram till den 21 februari stänga all offentlig verksamhet som inte är nödvändig. Barnen och ungdomarnas idrottsverksamhet kommer dock fortfarande behöva följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd och sedan den 10 januari även pandemilagen


Kalmar Kommun har beslutat att följa Regeringens rekommendation och kommer att öppna idrottsanläggningar inomhus från måndagen den 8 februari för denna målgrupp.


De nya förutsättningarna som träder i kraft gäller föreningsdriven träningsverksamhet. 

Matcher, läger, cuper och tävlingsverksamhet kommer inte att kunna genomföras under perioden 8 februari – 21 februari, då kommunen anser att detta är en alldeles för stor risk i nuvarande pandemi-läge.

 

Tyvärr ingår inte vuxna i regeringens rekommendation till oss kommuner.  

I Kalmar kommun innebär det att personer födda 2001 och tidigare för närvarande inte kan träna organiserat inomhus vid kommunala anläggningar. Även i detta följer Kalmar Kommun regeringens rekommendationer. 

Då varje kommun och region själva måste ta beslut i frågan, kan det därför se olika ut runt om i landet. 

I Kalmar kommun görs i dagsläget inga fler undantag. 


Beslutet som är fattat gäller i första hand till den 21 februari. 

Nyheter från våra lag
P12, 23/02 13:30 
P12, 23/01 14:30 
Kalmarcupen, 29/10 11:23 
Säker & Trygg Förening, 22/10 11:46 
 
Sponsorer