SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till regionens största innebandyförening!
CL98IC står för Calmare Lindsdals Innebandy Club. Numret 98 står för året som klubben bildades efter en sammanslagning mellan klubbarna, Lindsdals IBK och Kvarnholmen IBF.

Vill du bli medlem i vår förening, klicka då här!
Ny damorganisation 2021/2022
2021-05-07 10:11
Tomas Jagodzinski och Tobias Johansson blir nya tränare för vårt lag i Division 1.

Till kommande säsong 2021/2022, så kommer vi i CL98 genomföra en omorganisation på damsidan då vi har erbjudits en plats i Division 1 som vi har tackat ja till.

 

Vi kommer även att ha ett lag i Division 2, Juniorallsvenskan och F06 så att vi kan tillgodose matcher för alla spelare.

 

Det innebär att vi slår samman vår tidigare A-trupp med vårt JAS & F05-07-lag som kommer att genomföra försäsongen gemensamt och senare då bilda två stycken träningsgrupper

 

Verksamhetsutvecklare Johan Wittberg:

 

"Detta gör att vi på en bra sätt kan jobba vidare på vår vision att bli självförsörjande med spelare från egna leden till våra representiationslag.

Vi gjorde en liknanade resa på killsidan för ett antal år sedan med lyckad effekt. Nu ser vi att vi har en god återväxt bland våra flicklag och kan påbörja samma resa även där"

 

Vi jobbar just nu hårt för att spika ledarkonstellationerna för dom båda trupperna. Klart är att Tomas Jagodzinski och Tobias Johansson kommer att leda lagen i Division 1 och Juniorallsvenskan.

 

När arbetet är klart för övriga lag så kommer vi att presentera det löpande.

Nya rekommendationer 1/4-2021
2021-04-01 17:08

Idag kom nya rekommendationer ifrån Smittskyddsläkaren i Kalmar län som säger att vi ej bör träna inomhus under påsklovet.

Detta innebär att all träning för ungdomar födda -02 och senare än pausad från och med fredagen den 2 april ( imorgon ) och fram tills söndagen den 11 april.

//Styrelsen genom Stefan Lindberg

Smittskyddsläkaren rekommenderar att träning inomhus och andra inomhusaktiviteter för barn och ungdomar pausas under påsklovet.

Med anledning av det allvarliga smittläget i länet kompletterar nu smittskyddsläkaren de regionala rekommendationerna. Rekommendationen kring att pausa inomhusaktiviteter gäller även för dem som är födda 2002 eller senare,


- Påsklovet ger möjlighet att minska kontaktytor och smittvägar genom att fritidsaktiviteter där barn blandas i olika konstellationer också tar påsklov, säger smittskyddsläkare Lisa Labbé Sandelin.


Hur rekommendationerna kring träning blir efter påsklovet kommer att avgöras av det lokala smittläget. I grunden gäller alltid de allmänna råden där barns träning är undantagna. Om smittläget blir så pass högt i en kommun att flera skolor tvingas övergå till distansundervisning kommer även träningar och andra samlande inomhusaktiviteter för barn att behöva begränsas tillfälligt.

Clubdagar på Intersport
2021-03-25 12:46

 24-29/3 har vår samarbetspartner Intersport 25% på allt*
ett perfekt läge att kitta upp er för vårsäsongen!


Dessutom får du som medlem i Club Intersport bonus både till dig själv
men kan även stötta våran förening genom att välja att stötta
oss extra under ”Mina Sidor” på intersport.se
 

Inställda/avslutade serier i småland
2021-03-05 17:47

Uppdatering 2021-03-02

Tävlingsspelet är avslutat
Med anledningar av att förutsättningarna för fortsatt tävlingsspel under pågående tävlingssäsong avsevärt påverkats och av omsorg om den om att den idrottsliga verksamheten kan bedrivas på ett ändamålsenligt och nödvändigt sätt har Smålands Innebandyförbund beslutat att avsluta våra serier.

Senior- och juniorserier
H2, H3, H4, HU, HJ, D1, D2 och DJ20 är avslutade och ingen upp-och nedflyttning sker.

Ungdomsserier
Röd nivå är avslutad.
Blå nivå samt poolspel (sammandrag) avslutade sedan tidigare

Slutspel Smålandscupen
Senast 31 maj måste vi vi vara klara, en förhoppning vi har är att kunna slutföra detta

Säsongen avslutad för dom flesta av våra lag
2021-03-01 13:25
Säsongen 2020/2021 avslutas för David Carrington, Marcus Zimmermann och dom övriga i vårt Div.1-lag.

Svenska Innebandyförbundets styrelse har tagit beslutet att avsluta säsongen för Allsvenskan dam och division 1 herr. Samtliga distriktsförbund (SDF) har samtidigt beslutat att avsluta distriktsserierna för seniorer.


Allsvenskan dam och division 1 herr pausades under hösten 2020 med anledning av den rådande situationen med Covid-19. Även distriktsförbunden avbröt av samma skäl pågående seriespel.

Förutsättningarna för fortsatt tävlingsspel har avsevärt påverkats. Av omsorg om att den idrottsliga verksamheten kan bedrivas på ett ändamålsenligt och nödvändigt effektivt sätt har Svenska Innebandyförbundet beslutat att avsluta seriespelet för säsongen 2020/21 i alla seniorserier, förutom de som tidigare har bedömts vara yrkesmässiga.


Allsvenskan dam och division 1 herr
Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning sker inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet. Ingen uppflyttning från högsta distriktsserier genomförs.


Seniorserier på distriktsnivå
Serierna avslutas för säsongen. Ingen upp- och nedflyttning från de serierna sker inför kommande säsong. Samtliga föreningar behåller sin serietillhörighet.

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup om beslutet:

– Vi förstår att det kan finnas en del som har uppfattningen att vi borde ha fattat det här beslutet tidigare, men för svensk innebandys skull har vi väntat in i det längsta. Det är oerhört ledsamt för hela innebandysverige att verkligheten ser ut som den gör med pandemin. Vår tävlingsenhet har arbetat hårt under en lång tid för att skapa olika scenarier för eventuella uppstarter av serierna, eftersom vi verkligen har velat fortsätta spelet under säsongen. Men med nuvarande utveckling i det svenska samhället ser vi inte att det är möjligt att slutföra serierna på ett rättvist sätt. Vi har kommit till en punkt där ett beslut måste fattas och vi tycker tillsammans med samtliga våra distriktsförbund att det här beslutet är det bästa för innebandyn under de omständigheter som råder i landet.


Svenska Superligan och Allsvenskan herr
Seriespelet fortsätter i enlighet med spelschemat.


Juniorallsvenskan, DJ18-SM och P16-SM
Serierna avslutas inte i det här skedet. Svenska Innebandyförbundet följer utvecklingen noga och utvärderar löpande om det finns förutsättningar för att längre fram kunna genomföra tävling för de aktuella åldersgrupperna.


Upp- och nedflyttning:


Svenska Superligan dam
Lag 1-8 till slutspel. Inga lag degraderas.


Svenska Superligan herr
Lag 1-8 till slutspel. Lag 13-14 degraderas.


Allsvenskan dam
Inga lag från respektive serie flyttas upp eller ner.


Allsvenskan herr
Lag 1-4 till play off. Inga lag från respektive serie degraderas.


Distriktsnivå
Ingen uppflyttning till förbundsserierna från högsta distriktsserier genomförs.

Nyheter från våra lag
Kalmarcupen, 29/10 11:23 
Säker & Trygg Förening, 22/10 11:46 
P06, 12/10 02:12 
 
Sponsorer