SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i CL98IC (Calmare Lindsdals IBC)
Börja spela!
Välkommen till regionens största innebandyförening!
CL98IC står för Calmare Lindsdals Innebandy Club. Numret 98 står för året som klubben bildades efter en sammanslagning mellan klubbarna, Lindsdals IBK och Kvarnholmen IBF.
 
Vill ni testa på innebandy och bli medlem i vår förening?, klicka då här!
Anna Malmqvist klar för CL98
2022-07-06 11:27

Backen Anna Malmqvist är klar för spel i CL98 kommande säsong.

 

Anna, som är född 1996, kommer från spel med Färjestadens IBS i Division 2, och har även representerat SSG IF och FBC Kalmarsund under sin karriär.

Förra säsongen producerade hon 20 poäng (7+13) på 19 matcher.

 

Tränare Tobias Johansson är nöjd med damernas senaste nyförvärv:

"I Anna får vi in en äldre rutinerad spelare med erfarenhet från spel i  Division 1 som stärker vårt talangfulla lag på ett bra sätt. Hon är bra tränad, spelar fysiskt och är duktig på att bygga upp spelet från sin backposition."

 

Varmt välkommen till CL98!

Hobbe Janefrid tillbaka i CL98
2022-07-05 16:54

Efter två år på Sandagymnasiet och spel i Jönköpings IK så vänder Hobbe Janefrid hem till Kalmar och spel i CL98 till kommande säsongen.

 

Hobbe som är född 2004 och är en egen produkt har under åren i Jönköping spelar i deras Division 2-lag samt JAS-lag men även tränat en hel del med SSL-laget.

I våras så var han ordinarie i JIK:s JAS-lag som gick till semifinal vid Innebandyfesten.

 

Såhär säger Hobbe Janefrid själv om att vara hemma igen:

"Det känns sjukt kul att vara tillbaka i CL98. Jag har spelat här större delen av mitt liv och vet att det är en bra klubb. Mina förväntningar på säsongen är att vi ska ha en rolig säsong där jag bidrar till laget både offensivt och defensivt."

 

Verksamhetsansvarige Johan Wittberg om Hobbes övergång:

Såklart roligt att få hem Hobbe och han kommer bli ett bra tillskott både till Division 1-laget men även i JAS-laget där han kommer att få en nyckelroll.

Hobbe är användbar på många olika positioner och har tagit stora kliv i sin utveckling undet sina år i Jönköping. Jag hoppas att han kan fortsätta utvecklas ännu mer hos oss och det ska bli spännande att följa honom under säsongen.

 

CL98s Summercamp 2022
2022-07-01 08:41

Efter succén 2021 med nästan 150 barn som deltog på vår camp så är det nu dags att anmäla sig till sommarens innebandyhöjdpunkt, nämligen CL98’s Summercamp 2022!


Den kommer även i år ledas av förra SSL-spelaren, tillika A-lagstränaren i CL98, Johan Wittberg samt av CL98:s unga duktiga juniorer från A-laget, samt ungdomsledare.

Innebandycampen kommer vara öppen för tjejer & killar födda 2008-2015. 

Spelare från andra föreningar, samt nybörjare är förstås också välkomna att vara med.

 

Precis som förra året så kommer campen att hållas under vecka 33. 

Vi kommer att hålla till både i Kalmar Sportcenter och KIFAB Arena, där vi delar upp tjejer och killar så att man får två dagar var i dom olika arenorna.


Vad händer under de fyra dagarna?

Givetvis mycket innebandy, men träningen kommer vara varierande och vi kommer även ha olika former av gästspel. Bland annat så kommer löpexperten Mikael "Slang" Larsson ha specialträning inom löpteknik m.m.

Vi kommer även ha andra inbjudna gäster som kommer att hälpa till med specialträning.

Förutom träning, tävling (matchspel avslutningsdagen), och lite lek så ingår det även mellanmål och lunch varje dag.


Info om Summercamp 2022:

 

Datum: 16-19 augusti 2022 (Vecka 33)
Tid: 09:00–15:00.
Plats: Kalmar Sportcenter - Akea Arena & KIFAB Arena.
Ålder: Födda: 2008-2015
Pris: 1250 kronor.
Mat: Mellis x2 och lunch varje dag.
Bankgiro: 5667-8402 (uppge spelarens namn och ålder).
Swish: 123 055 35 78 (uppge spelarens namn och ålder).
För frågor: maila info@cl98.se

 

Sista anmälningsdag: 8 augusti

 

Anmäl dig till Summercamp 2022 via länken nedan:

 

Anmälningsformulär

Freddy Andersson klar för CL98
2022-06-30 13:51

Backen Freddy Andersson är klar för spel i CL98 kommande säsong.

 

Freddy, som är född 1995, kommer från spel med Division 2-laget IBK Härnösand som även är moderklubben. Han har erfarenhet från tidigare säsonger i Division 1. Under fjolåret så drabbades han av en skada i menisken och tvingades till operation men har deltagit i träning under de senaste tre veckorna med laget.

 

Nu ser Freddy fram emot kommande säsong i en ny miljö hos oss i CL98:

 

"De känns superkul att få börja spela med CL98 och få chansen att testa något nytt. Grabbarna i laget har välkomnat mig väl och det känns som om jag kommer trivas väldigt bra här. Förhoppningarna är att komma tillbaka 100% från knäskadan jag drog på mig i ifjol. Ni var i kvalet till allsvenskan förra året, målet är att hjälpa till och gå hela vägen den här säsongen."

 

Verksamhetsutvecklare Johan Wittberg är nöjd med nyförvärvet:

"I Freddy får vi in en ledartyp som har sina absoluta styrkor i det defensiva spelet, men har redan visat prov på fina handleder och spelförståelse under träningarna."

 

Under fjolåret innan skadan så stod Freddy för 16 poäng (4+12) på 13 matcher.

Sandra Ahtiainen och Linnea Sandström klara som nya JAS-tränare
2022-06-15 13:18

Vi är mycket glada att kunna presentera Sandra Ahtiainen och Linnea Sandström som nya tränare för vårt JuniorAllsvenska DJ18-lag inför säsongen 2022/23.

 

Sandra Ahtiainen har IFK Gnesta som moderklubb och har även representerat FBI Tullinge, Nykvarn IF, och FBC Kalmarsund som spelare. Nu väntar det första tränaruppdraget för Sandra som avslutade spelarkarriären efter säsongen 2019/2020.

 

Linnea Sandström listar Gimonäs Umeå IF som moderklubb och har även representerat Hörnefors IF, IKSU samt Team Thorengruppen under spelarkarriären. Liksom Sandra så blir det här Linneas första tränaruppdrag.

 

De både tjejerna har skrivit på ett 1-årsavtal och är väldigt förväntansfulla inför den kommande säsongen.

 

"När vi fick frågan så var det en självklarhet att tacka ja till det här uppdraget. CL98 som förening känns väldigt professionella och det ska bli ärofyllt att få representera dem i JuniorAllsvenskan. Vi är väldigt tacksamma för att vi har fått den här möjligheten, och att vi får göra det här tillsammans. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med den här gruppen och har förstått att det finns höga ambitioner och mål hos tjejerna. Tillsammans siktar vi mot guld!

 

Verksamhetsutvecklare Johan Wittberg om nya tränarduon:

"Jag är otroligt glad och stolt över att vi äntligen har kommit i mål med Sandra och Linnea som nya tränare för vårt DJ18.

Deras ambitioner och målbild för tjejerna inför kommande säsong är verkligen tilltalande och jag är övertygad om att det kommer att bli väldigt lyckat.

Att det är deras första ledaruppdrag ser jag enbart som något positivt då de har ett stort driv och har många ideér och tankar som ska blir spännade att följa.

Vi såg redan förra säsongen, både i JAS och under Innebandyfesten F16, att vi står oss väldigt starkt på tjejsidan. Nu hoppas jag att vi kan ta ytterliggare steg med Sandra och Linnea." 

Börja spela!
Nyheter från våra lag
 
Sponsorer