Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till regionens största innebandyförening!
CL98IC står för Calmare Lindsdals Innebandy Club. Numret 98 står för året som klubben bildades efter en sammanslagning mellan klubbarna, Lindsdals IBK och Kvarnholmen IBF.

Vill du bli medlem i vår förening, klicka då här!
Lukas Nordén på plats 62 över Sveriges 100 största talanger!
2021-01-14 14:52
Innebandymagazinet rankar just nu Sveriges 100 största talanger födda 2004.
På plats 62 hittar vi CL98’s Lukas Nordén.

Stort Grattis till en välförtjänt utmärkelse ”Lucke”!
Johan Wittberg blir föreningsutvecklare i CL98
2021-01-04 09:00
Johan Wittberg anställs som föreningsutvecklare från 4 januari

Johan Wittberg blir föreningsutvecklare i CL98.

33-årige Johan Wittberg har tidigare arbetat deltid i denna roll under drygt två och ett halvt år. Nu anställs han på 100%.

 

Johan, med Lindsdals IBK som moderklubb, har ett digert innebandy-CV med 9 säsonger och spel i Svenska Superligan med FBC Kalmarsund som främsta merit.

Innan sammanslagningen mellan CL98 och Färjestadens IBK som blev FBC Kalmarsund, så var han lagkapten för CL98, så det är ett känt ansikte för dom flesta i föreningen. Han har även representerat Slätafly SK/IBK och hunnit med ett proffsäventyr i Schweiz under sin karriär. 

Han är dessutom en av förbundskaptenerna för Smålandslaget på killsidan.

 

 

– Det är med stor glädje och ödmjukhet jag ser fram emot att få jobba med att försöka utveckla CL98 på bästa sätt. Med storleken på vår förening är det bredden som är vår styrka. Jag hoppas att min erfarenhet och dom lärdomar jag dragit under min egen karriär kan få våra barn, ungdomar och ledare att utvecklas både som spelare och människor. CL98 har redan byggt upp en fantastisk klubbkänsla och det är ett skönt drag i föreningen med engagerade ledare och människor i och runt klubben. Vilket underlättar mitt arbete att komma med tips och idéer för att göra saker ännu bättre.


– Jag har under hela mitt vuxna liv levt och verkat i föreningslivet. Jag älskar idrott och dom effekter det ger, både för individer och i samhället. Jag drivs av att få hjälpa till och se utveckling hos människor, främst barn och ungdomar.

Ordförande Magnus Axelsson

-Styrelsen vill härmed informera att vi har beslutat att satsa ytterligare på Kalmars största ungdomsförening genom att anställa Johan Wittberg som verksamhetsutvecklare på heltid. Johan har haft en deltidstjänst hos oss sedan tidigare där han har gjort ett fantastiskt jobb, men nu växlas samarbetet upp i syfte att få ännu bättre utveckling av föreningen.

 

Vi ser fram emot vårt fortsatta arbete tillsammans med Johan och vi hoppas att såväl träningarna som matcherna snart kör igång igen. 

 


Ny uppdatering ifrån ikväll
2020-12-18 19:37
Dagens besked ifrån Stefan Löfven och Folkhälsomyndigheten innebär att alla sporthallar skall stängas omedelbart och fram tills den 24/1.

Nu ikväll så gick Kalmar kommun ut på sin hemsida med följande: 
  1. All verksamhet inom Kalmar kommunkoncern ska vara stängd, med undantag av samhällskritisk verksamhet samt vård och omsorg. Det innebär att exempelvis simhall, bibliotek, fritidsgårdar och sporthallar kommer att stängas från och med lördagen den 19 december.
Detta innebär får vår del att ingen verksamhet kommer att kunna bedrivas i sporthallarna under denna tid.

Till skillnad mot tidigare så gäller det alla åldrar och inomhusverksamheter, endast Elitlag kommer kunna bedriva verksamhet i sporthallar.

//Mvh

Styrelsen
CL98s Summercamp 2021!
2020-12-18 09:10

Nu är det dags att anmäla sig till sommarens innebandyhöjdpunkt, nämligen CL98’s Summercamp 2021!


Den kommer även i år ledas av förra SSL-spelaren, tillika A-lagstränaren i CL98, Johan Wittberg samt av CL98:s unga duktiga juniorer från A-laget, samt ungdomsledare.

Innebandycampen kommer vara öppen för tjejer & killar födda 2007-2014. 

Spelare från andra föreningar, samt nybörjare är förstås också välkomna att vara med.

 

Precis som förra året så kommer campen att hållas under vecka 33. 

Vi kommer att hålla till både i Kalmar Sportcenter och KIFAB Arena, där vi delar upp tjejer och killar så att man får två dagar var i dom olika arenorna.


Vad händer under de fyra dagarna?

Givetvis mycket innebandy, men träningen kommer vara varierande och vi kommer även ha olika former av gästspel. Bland annat så kommer löpexperten Mikael "Slang" Larsson ha specialträning inom löpteknik m.m.

Vi kommer även ha andra inbjudna gäster som kommer att hälpa till med specialträning.

Förutom träning, tävling (matchspel avslutningsdagen), och lite lek så ingår det även mellanmål och lunch varje dag.


Info om Summercamp 2021:

 

Datum: 17-20 augusti 2021 (Vecka 33)
Tid: 09:00–15:00.
Plats: Kalmar Sportcenter & KIFAB Arena.
Ålder: Födda: 2007-2014
Pris: 1200 kronor.
Mat: Mellis x2 och lunch varje dag.
Bankgiro: 5667-8402 (uppge spelarens namn och ålder).
Swish: 123 055 35 78 (uppge spelarens namn och ålder).
För frågor: maila info@cl98.se


Sista anmälningsdag: 9 augusti


Anmäl dig till Summercamp 2021 via länken nedan:


Anmälningsformulär

Information om pausade förbundsseriers fortsättning
2020-12-10 15:01
Foto: Barometern

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott (TU) har fattat beslut om olika scenarier för den fortsatta säsongen gällande förbundsserier.


Tävlingsutskottet är, i egenskap av tävlingsstyrelse, det organ som fattar beslut om tävlingsplanen och spelordningen i förbundsserietävlingarna.

Situationen med Covid-19 har påverkat seriespelet i hög utsträckning. Flera omgångar har inte kunnat spelas i enlighet med fastlagt spelschema och det finns i nuläget inga indikationer på att seriespelet ska kunna återupptas i närtid.
TU har därför arbetat fram ett antal olika scenarier för att kunna slutföra säsongen utifrån alternativa tidpunkter för en möjlig uppstart.
Utgångspunkten för samtliga scenarier är att säsongen förlängs in i juni månad. Detta för att om det visar sig möjligt att återuppta seriespelet längre fram erbjuda lagen fler matcher och genom det större sportslig rättvisa än en enkelserie, vilket annars är enda kvarstående möjlighet.

TU har inhämtat Juridiska nämndens (JN) avgörande i frågan om tävlingssäsongen kan förlängas och om fastställda datum i Tävlingsbestämmelserna såsom övergångsperiod, samarbetsavtal, dubbel licens, utlåningsavtal, samt slutdatum för förenings möjlighet att tacka nej till direktuppflyttning eller avstå från att delta i kval, kan flyttas fram vid ett förlängt seriespel.


Scenarier för återupptagande av säsongen 2020/21:


TU har den 25 november beslutat att seriespelet i Allsvenskan damer, Division 1 herrar och Juniorallsvenskan pausas fortsatt och återupptas tidigast 16 januari.


Utgångspunkten för scenarierna nedan är när seriespelet kan återupptas i enlighet med myndigheters beslut och där det enligt Svenska Innebandyförbundets mening finns förutsättningar för ett genomförande.
Dessa scenarion ska ses som en inriktning för en fortsatt säsong. De är inte fullständiga utan kommer att behöva kompletteras när förutsättningarna för ett återupptagande är tydligare.


Allsvenskan damer/division 1 herrar

Scenario A
Seriespelet startas upp från och med 16 januari. Beslut om uppstart i enlighet med scenario A fattas senast 17 december.

Ordinarie matchtider gäller fortsatt för perioden 16 januari till och med sista ordinarie spelomgången (fortsatt dubbelmöten). De omgångar som inte har kunnat genomföras under oktober-januari flyttas huvudsakligen till perioden mars-april. Play off flyttas och genomförs i maj-juni.


Scenario B
För de serier som inte kan starta upp i enlighet med scenario A sker uppstart istället under vecka 6 (10-14 februari). Beslut om förberedelser (inkomma med matchtider osv) fattas senast 17 december och finalt beslut om uppstart i enlighet med scenario B fattas senast 1 februari.
Ett nytt spelupplägg initieras för att undvika enkelmöten och för att få klart sluttabeller senast den 30 april, och fortsatt kunna genomföra ett i vissa delar modifierat play off i maj-juni.

Det nya spelupplägget i scenario B utgår från att respektive serie delas in i två grupper, till vilka man tar med sig resultat från spelade matcher i omgång 1-6. Omgång 12-17 utgår och kommer inte spelas. Omgång 18-22 spelas på matchtider enligt ursprungligt spelprogram. Omgång 7-11 läggs in efter den tidigare ordinarie slutomgången.


Scenario C

För de serier som inte kan starta upp i enlighet med scenario B sker uppstart istället under vecka 10 (13-14 mars). Beslut om förberedelser (inkomma med matchtider osv) fattas senast 1 februari och finalt beslut om uppstart i enlighet med scenario C fattas senast 1 mars.
Berörda serier att avgöras via enkelmöten. Resterande del av matcherna från första halvan av seriespelet genomförs. Andra halvans matcher utgår och kommer inte spelas.
Play off flyttas och genomförs i maj-juni (samma play off som i scenario A).


Scenario D
Om varken scenario A, B eller C, utifrån ett helhetsperspektiv, kunnat startats under vecka 10 (utifrån beslut senast den 1 mars) kommer play off-spelet utgå och seriespelet fortsätter in i maj-juni för att framta sluttabeller som blir kvalificerande till säsongen 2021/22. Ett begränsat play off till SSL dam kommer att genomföras efter avslutade serier.


Juniorallsvenskan/Innebandyfesten

Scenario A
Fortsatta dubbelmöten från och med 16 januari. Beslut om uppstart i enlighet med scenario A fattas senast 17 december.
Serien avslutas senast den 30 april. Play off och Innebandyfesten genomförs i maj-juni.


Scenario B
Om Juniorallsvenskan inte kan startas upp i enlighet med scenario A spelas serien som enkelmöten med start vecka 6 (10-14 februari). Beslut om förberedelser (inkomma med matchtider osv) fattas senast 17 december och finalt beslut om uppstart i enlighet med scenario B eller att skjuta på uppstart ytterligare fattas senast 1 februari.

Serien avslutas senast i vecka 10, för att därefter under mars-april genomföra ett modifierat play off (fler lag avancerar till play off). Play off fortsätter sedan i maj-juni inklusive Innebandyfesten.
Innebandyfesten flyttas därigenom preliminärt till 11-13 juni.


SSL dam och herr samt Allsvenskan herr


Serierna fortsätter enligt tidigare kommunikation.


Varför pausas inte dessa serier i detta läge då säsongen kan förlängas till maj-juni?
Det kan uppkomma ett behov att i ett senare skede behöva pausa dessa serier, och då behövs maj-juni tas i anspråk. Därför har bedömningen gjorts att dessa serier ska fortsätta. Dessa serier har också har ett mer omfattande slutspel och play off med fler matcher.


Kval till förbundsserier

 Högsta SDF-serie på damsidan, med kvalplats till förbundsserie 2021/22, ska vara färdigspelad senast 2 maj.

Högsta SDF-serie på herrsidan, med kvalplats till förbundsserie 2021/22, ska vara färdigspelad senast 9 maj. Högsta SDF-serie, med direktplats till förbundsserie 2021/22, ska vara färdigspelad senast 30 maj.

Nyheter från våra lag
P10, 23/12 13:56 
P12, 19/12 09:30 
Kalmarcupen, 29/10 11:23 
Säker & Trygg Förening, 22/10 11:46 
 
Sponsorer