SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i CL98IC (Calmare Lindsdals IBC)
Börja spela!
Välkommen till regionens största innebandyförening!
CL98IC står för Calmare Lindsdals Innebandy Club. Numret 98 står för året som klubben bildades efter en sammanslagning mellan klubbarna, Lindsdals IBK och Kvarnholmen IBF.
 
Vill ni testa på innebandy och bli medlem i vår förening?, klicka då här!
Damernas tränarduo för säsongen 2022/2023 är komplett
2022-05-13 13:53
Tobias Johansson förlänger sitt avtal med CL98 och får Johannes Henricsson vid sin sida till kommande säsong.

Tobias Johansson förlänger sitt avtal med CL98 över säsongen 2022/2023 och kommer att få sällskap i båset av Johannes Henricsson.

 

Idag så signerade båda herrarna sina avtal med klubben och vi ser fram emot den kommande säsongen med tillförsikt.

 

Tobias som under föregående säsong ansvarade för både Division 1- samt JAS-laget kommer till nästa säsong endast att verka i Division 1. 

 

"Jag tycker att vi under den föregående säsongen i Divison 1 påbörjade något väldigt intressant där kvalspelet till allsvenskan gav mersmak och detta vill jag bygga vidare på och utveckla ytterligare. Förväntningarna på den kommande säsongen är att skapa en inspirerande träningsmiljö där vi ger alla chansen att ta ytterligare steg både som individuella innebandyspelare och tillsammans som lag"

 

Till kommande säsong så kommer dessutom Johannes Henricsson att kliva in båset.

Johannes har tidigare tränat SSG IF samt FBC Kalmarsund men hade under föregående säsong ett sabbatsår.

 

"Ett spännande projekt och goda förutsättningar för framtiden. Den lokala anknytningen och fokuset mot att utveckla ungdomar till att bli fullfjädrade elitspelare är kittlande på många sätt. Så detta ska bli intressant, där vi förhoppningsvis ska utvecklas både resultat- och kvalitetsmässigt sett som både lag och individer.

 

Verksamhetsansvarige Johan Wittberg om nya tränarduon.

"Jag är väldigt nöjd med att få behålla Tobias som dels var med redan förra säsongen, men även följt merparten av tjejerna från tidiga ungdomsåren. Med tanke på hur stor omorganisation vi gjorde på damsidan och ändå lyckas nå allsvenskt kval redan första säsongen är ett väldigt bra resultat. Han aviserade tidigt att han ville vara kvar och känner ett stort driv för att utveckla gruppen och förhoppningsvis kunna ta ännu större steg till nästa säsong.

Johannes hade jag samtal med redan förra året men då lyckades vi inte landa i någonting. Nu har vi äntligen hittat en lösning och det har varit väldigt bra diskussioner på vägen. I Johannes får vi in smartness och nogrannhet som dessutom har ett fint kontaktnät"

 

Damerna kör igång sin försäsong på måndag 16/5.

Herrarnas serieindelning är klar
2022-05-09 12:33

Idag släpptes herrarnas serieindelning för säsongen 2022/2023. 

Vi får i år byta serie från den mellersta till södra serien.

Glädjande är såklart att derbyna mot FBC Kalmarsund Ungdom blir kvar, samt att Hovshaga och Olofström finns inom bra avstånd.

Många övriga lag blir nya trevliga bekantskaper.

 

 

Division 1 Södra Götaland


CL98IC
Eslövs IBF (Upp från Div.2)
FBC Kalmarsund Ungdom
Gränna AIS (Upp från Div.2)
Halmstads IBK
Hovshaga AIF
Munka-Ljungby IBK
Olofströms IBK
Rimforsa IF (Upp från Div.2)
Vetlanda IBF (Upp från Div.2)
Vinbergs IBS
Åstorp/Kvidinge IBS (Ner från Allsvenskan)

Flickor 2014/2015 vill bli fler
2022-05-05 09:39

Efter ett uppehåll under pandemin så startade återigen flickor 2014/2015 upp sina träningar under hösten. 

Det är en bra grupp med tjejer som tränar på söndagar 17:30-18:45 i Gröndalshallen, men de vill bli fler! Träningarna kommer att pågå hela maj ut och en bit in i juni.

 

Så har ni barn, syskon, kompisar eller vet andra som är sugna på att testa innebandy så är det bara att komma ner på träningarna och testa.

 

Ledare för tjejerna är Rickard Naulin, vid frågor så nås han på
rickenaulin@gmail.com, eller 0767-92 17 94

 

Är det några andra frågor så kontakta Johan Wittberg på johan.wittberg@outlook.com eller 0733-348974.

Fabian Rydell klar för 3 nya år
2022-04-28 09:00

CL98 och Fabian Rydell är överens om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/2025. "Jag vill hjälpa klubben att ta nästa steg och vara en del av den här resan, både på och utanför planen" säger Fabian Rydell.

 

Fabian som är född 2003 är en helt egen produkt och gjorde sin A-lagsdebut mot Slätafly SK/IBK under säsongen i Division 2, 2019/2020.  Sedan dess så har centern etablerat sig i A-laget och även varit väldigt framstående i Juniorallsvenskan. Rydell själv är nöjd över att förlängingen är klar och ser fram emot kommande säsong.

"Just nu kan jag ej se mig själv spela i en annan klubb. CL98 har gett mig så mycket genom åren som jag inte kan tacka nog för. Jag vill hjälpa klubben att ta nästa steg och vara en del av den resan, både på och utanför plan. Detta året nosade vi på ett allsvenskt kontrakt, och som jag ser det har CL alla förutsättningar för att uppnå detta på dessa tre år jag skrivit på för.” säger Fabian Rydell.

Fabian Rydell noterades denna säsong för 17 poäng (11+6) på 17 matcher. Delar av säsongen stördes dock av en krånglande ljumske, vilket gjorde att han missade en del matcher. CL98 nådde kval mot Allsvenskan efter en stark avslutning på säsongen, men Rydell är trots förlusten i PlayOff 1 mot Hovslätt relativt nöjd med säsongen.

"Säsongen i helhet är jag nöjd med. Med tanke på att jag blev skadad mitt under säsongen och missade en del matcher tycker att jag kom tillbaka relativt snabbt. Jag själv hade nog hoppats på att synas lite mer i poängprotokollet men med ett allsvenskt kval ska både jag och hela laget vara nöjda med!”, säger Fabian Rydell.

Verksamhetsansvarige Johan Wittberg ser Rydell som en viktig pusselbit för framtiden.

"Vi är otroligt glada att vi har kommit överens om en förlängning med "Fabbe" över de kommande tre säsongerna. Efter en stark säsong så fanns en del intresse från andra klubbar. Att Fabian gått hela vägen genom våra pojk- och juniorlag för att nu vara en bärande spelare i A-laget är helt i linje med hur vi vill arbeta i klubben. Förutom hans kvaliteér som spelare så är han redan nu en stor ledartyp och en väldigt bra förebild för våra yngre spelare. Parallellt med spelandet så ska han dessutom vara ansvarig för vårt F16-lag.", säger Wittberg.

CL98 Summercamp 2022!
2022-04-25 08:51

Efter succén 2021 med nästan 150 barn som deltog på vår camp så är det nu dags att anmäla sig till sommarens innebandyhöjdpunkt, nämligen CL98’s Summercamp 2022!


Den kommer även i år ledas av förra SSL-spelaren, tillika A-lagstränaren i CL98, Johan Wittberg samt av CL98:s unga duktiga juniorer från A-laget, samt ungdomsledare.

Innebandycampen kommer vara öppen för tjejer & killar födda 2008-2015. 

Spelare från andra föreningar, samt nybörjare är förstås också välkomna att vara med.

 

Precis som förra året så kommer campen att hållas under vecka 33. 

Vi kommer att hålla till både i Kalmar Sportcenter och KIFAB Arena, där vi delar upp tjejer och killar så att man får två dagar var i dom olika arenorna.


Vad händer under de fyra dagarna?

Givetvis mycket innebandy, men träningen kommer vara varierande och vi kommer även ha olika former av gästspel. Bland annat så kommer löpexperten Mikael "Slang" Larsson ha specialträning inom löpteknik m.m.

Vi kommer även ha andra inbjudna gäster som kommer att hälpa till med specialträning.

Förutom träning, tävling (matchspel avslutningsdagen), och lite lek så ingår det även mellanmål och lunch varje dag.


Info om Summercamp 2022:

 

Datum: 16-19 augusti 2022 (Vecka 33)
Tid: 09:00–15:00.
Plats: Kalmar Sportcenter - Akea Arena & KIFAB Arena.
Ålder: Födda: 2008-2015
Pris: 1250 kronor.
Mat: Mellis x2 och lunch varje dag.
Bankgiro: 5667-8402 (uppge spelarens namn och ålder).
Swish: 123 055 35 78 (uppge spelarens namn och ålder).
För frågor: maila info@cl98.se

 

Sista anmälningsdag: 8 augusti

 

Anmäl dig till Summercamp 2022 via länken nedan:

 

Anmälningsformulär

Börja spela!
Nyheter från våra lag
Div1 Damer, 12/04 12:12 
F12-13, 07/10 12:09 
P10, 13/09 22:08 
 
Sponsorer