SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i CL98IC (Calmare Lindsdals IBC)
Börja spela!
Välkommen till regionens största innebandyförening!
CL98IC står för Calmare Lindsdals Innebandy Club. Numret 98 står för året som klubben bildades efter en sammanslagning mellan klubbarna, Lindsdals IBK och Kvarnholmen IBF.
 
Vill ni testa på innebandy och bli medlem i vår förening?, klicka då här!
Freddy Andersson klar för CL98
2022-06-30 13:51

Backen Freddy Andersson är klar för spel i CL98 kommande säsong.

 

Freddy, som är född 1995, kommer från spel med Division 2-laget IBK Härnösand som även är moderklubben. Han har erfarenhet från tidigare säsonger i Division 1. Under fjolåret så drabbades han av en skada i menisken och tvingades till operation men har deltagit i träning under de senaste tre veckorna med laget.

 

Nu ser Freddy fram emot kommande säsong i en ny miljö hos oss i CL98:

 

"De känns superkul att få börja spela med CL98 och få chansen att testa något nytt. Grabbarna i laget har välkomnat mig väl och det känns som om jag kommer trivas väldigt bra här. Förhoppningarna är att komma tillbaka 100% från knäskadan jag drog på mig i ifjol. Ni var i kvalet till allsvenskan förra året, målet är att hjälpa till och gå hela vägen den här säsongen."

 

Verksamhetsutvecklare Johan Wittberg är nöjd med nyförvärvet:

"I Freddy får vi in en ledartyp som har sina absoluta styrkor i det defensiva spelet, men har redan visat prov på fina handleder och spelförståelse under träningarna."

 

Under fjolåret innan skadan så stod Freddy för 16 poäng (4+12) på 13 matcher.

Sandra Ahtiainen och Linnea Sandström klara som nya JAS-tränare
2022-06-15 13:18

Vi är mycket glada att kunna presentera Sandra Ahtiainen och Linnea Sandström som nya tränare för vårt JuniorAllsvenska DJ18-lag inför säsongen 2022/23.

 

Sandra Ahtiainen har IFK Gnesta som moderklubb och har även representerat FBI Tullinge, Nykvarn IF, och FBC Kalmarsund som spelare. Nu väntar det första tränaruppdraget för Sandra som avslutade spelarkarriären efter säsongen 2019/2020.

 

Linnea Sandström listar Gimonäs Umeå IF som moderklubb och har även representerat Hörnefors IF, IKSU samt Team Thorengruppen under spelarkarriären. Liksom Sandra så blir det här Linneas första tränaruppdrag.

 

De både tjejerna har skrivit på ett 1-årsavtal och är väldigt förväntansfulla inför den kommande säsongen.

 

"När vi fick frågan så var det en självklarhet att tacka ja till det här uppdraget. CL98 som förening känns väldigt professionella och det ska bli ärofyllt att få representera dem i JuniorAllsvenskan. Vi är väldigt tacksamma för att vi har fått den här möjligheten, och att vi får göra det här tillsammans. Vi ser verkligen fram emot att arbeta med den här gruppen och har förstått att det finns höga ambitioner och mål hos tjejerna. Tillsammans siktar vi mot guld!

 

Verksamhetsutvecklare Johan Wittberg om nya tränarduon:

"Jag är otroligt glad och stolt över att vi äntligen har kommit i mål med Sandra och Linnea som nya tränare för vårt DJ18.

Deras ambitioner och målbild för tjejerna inför kommande säsong är verkligen tilltalande och jag är övertygad om att det kommer att bli väldigt lyckat.

Att det är deras första ledaruppdrag ser jag enbart som något positivt då de har ett stort driv och har många ideér och tankar som ska blir spännade att följa.

Vi såg redan förra säsongen, både i JAS och under Innebandyfesten F16, att vi står oss väldigt starkt på tjejsidan. Nu hoppas jag att vi kan ta ytterliggare steg med Sandra och Linnea." 

Lars Wribe vald till ny ordförande i CL98
2022-06-14 09:48

Lars Wribe, valdes igår till ny styrelseordförande för CL98. Lars efterträder Magnus Axelsson som suttit fem år på posten.

 

"-Jag tackar ödmjukt för förtroendet och ser fram emot att fortsätta utveckla den här fina och välskötta föreningen tillsammans med styrelsen, Johan Wittberg och alla spelare och ledare.

 

Det finns ett enormt engagemang i föreningen och dessutom en stor potential. Känslan är att dom framgångar som bland annat representationslagen uppnådde förra året, det är bara början.

 

Men inte minst ska föreningen fortsätta ta hand om våra många ungdomar och fortsätta bidra med den utbildningsinsats och det sociala ansvar en förening som CL98 ska erbjuda. Föreningen har idag över 600 medlemmar. Det finns få jämförbara föreningar inom södra Sverige och det ska vi förvalta på bästa sätt!" säger Lars Wribe.

 

Lars har en mångårig idrottsbakgrund och har representerat flertal lokala innebandyklubbar. Han har dessutom verkat som ungdomsledare i klubben under flera år.

 

Varmt välkommen Lars!

CL98s Summercamp 2022
2022-06-13 11:32

Efter succén 2021 med nästan 150 barn som deltog på vår camp så är det nu dags att anmäla sig till sommarens innebandyhöjdpunkt, nämligen CL98’s Summercamp 2022!


Den kommer även i år ledas av förra SSL-spelaren, tillika A-lagstränaren i CL98, Johan Wittberg samt av CL98:s unga duktiga juniorer från A-laget, samt ungdomsledare.

Innebandycampen kommer vara öppen för tjejer & killar födda 2008-2015. 

Spelare från andra föreningar, samt nybörjare är förstås också välkomna att vara med.

 

Precis som förra året så kommer campen att hållas under vecka 33. 

Vi kommer att hålla till både i Kalmar Sportcenter och KIFAB Arena, där vi delar upp tjejer och killar så att man får två dagar var i dom olika arenorna.


Vad händer under de fyra dagarna?

Givetvis mycket innebandy, men träningen kommer vara varierande och vi kommer även ha olika former av gästspel. Bland annat så kommer löpexperten Mikael "Slang" Larsson ha specialträning inom löpteknik m.m.

Vi kommer även ha andra inbjudna gäster som kommer att hälpa till med specialträning.

Förutom träning, tävling (matchspel avslutningsdagen), och lite lek så ingår det även mellanmål och lunch varje dag.


Info om Summercamp 2022:

 

Datum: 16-19 augusti 2022 (Vecka 33)
Tid: 09:00–15:00.
Plats: Kalmar Sportcenter - Akea Arena & KIFAB Arena.
Ålder: Födda: 2008-2015
Pris: 1250 kronor.
Mat: Mellis x2 och lunch varje dag.
Bankgiro: 5667-8402 (uppge spelarens namn och ålder).
Swish: 123 055 35 78 (uppge spelarens namn och ålder).
För frågor: maila info@cl98.se

 

Sista anmälningsdag: 8 augusti

 

Anmäl dig till Summercamp 2022 via länken nedan:

 

Anmälningsformulär

David Carrington klar för Linköping IBK
2022-06-06 09:59
David Carrington lämnar CL98 för Linköpings IBK i SSL

David Carrington har under helgen signerat ett tvåårsavtal med SSL-klubben Linköpings IBK och lämnar därmed moderklubben CL98.

 

David Carrington som är en egen produkt har haft en väldigt stark utveckling under denna säsongen. I Division 1 så producerade han 45 poäng (19+26) på 21 matcher, och i Juniorallsvenskan blev det hela 75 poäng (28+47) på 19 matcher.

 

Nu blir nästa steg i karriären Linköping IBK som slutade på 4:e plats i SSL förgående säsong. I slutspelet föll man i kvartfinal mot Storvreta IBK.

 

Verksamhetsutvecklare Johan Wittberg om övergången:

"Det är såklart glädjande att vi utvecklar spelare som attraherar SSL-klubbar, och det ligger helt i linje med hur vi vill jobba i klubben. David har haft en väldigt fin utveckling sedan han kom upp i A-truppen för tre år sedan och i år han har verkligen blommat ut. Han har offensiva skills som absolut hör hemma på SSL-nivå, men har även många saker att jobba vidare på och utveckla såklart.

Jag har haft en väldigt bra dialog med David Gillek och Johan Fredriksson och är övertygad om att Linköping är en väldigt bra miljö för David för att ta nästa steg i sin karriär. 

Vi önskar lycka till och det ska bli väldigt spännade att följa hans resa."

Börja spela!
Nyheter från våra lag
Div1 Damer, 12/04 12:12 
F12-13, 07/10 12:09 
P10, 13/09 22:08 
 
Sponsorer