Oavgjort mot Nybro IBK
2019-11-19 13:14
Det blev till slut bara en poäng i fredagens derby mot Nybro IBK efter att vi släppt in två mål under matchen sista 82 sekunder.

Vi börjar matchen svagt och Nybro är bättre än oss på allt under den första perioden. Rättvist gör Nybro 3-0 efter 15.16 men där vi får in en viktig reducering i bytet direkt efteråt.

I andra perioden så jämnar vi ut spelet och tar även över initiativet i matchen efter att vi gått ner på folk efter drygt halva perioden.
Ställningen inför sista perioden är 3-3, och känslan är att vi kommer komma ut ännu bättre i den tredje perioden.

Vi tar mycket riktigt ledningen i början av tredje och när vi gör 3-5 med endast 3(!) minuter kvar så är det nog många som räknar hem en ny trepoängare. Men Nybro griper sista halmstrået, tar ut målvakten och börjar bombardera Olle med skott från alla olika vinklar. Vi håller ut halva tiden, men André Nilsson visar varför han är seriens poängkung och slår till två gånger om. Kvitteringen kommer när klockan står på 19.28, tungt värre!

Den efterföljande förlängningen blir sedan mållös och vi delar på poängen.

Det innebar att Vimmerby klev förbi oss och är ny serieledare, vi ligger tvåa med bättre målskillnad än Ingelstad.

Ny match på fredag borta mot KFUM Jönköping.